Lämpöpumput

Mikä lämmitysjärjestelmä sopii sinulle parhaiten?

Kuinka suuri talosi on, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen uuden järjestelmän rinnalla?

Rakennat uutta:
Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa. Energiantarve tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että kohteeseen asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri.

Haluat korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämmöllä:
Koska sinulla jo on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata kattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruuputkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta, siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon.

Haluat säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmityskustannuksia:
Koska sinulla on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen kattilasi, voit täydentää sitä vesi-ilmalämpöpumpulla.

Lämmityskattilasi on tiensä päässä:
Hyvä vaihtoehto lattialämmitystalossa on ilma-vesilämpöpumppu.

Olet rakentamassa uutta pientaloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä:
Jos rakennus on pienempi kuin 150 m², suosittelemme talosi vaihtoehtoiseksi lämmitysjärjestelmäksi poistoilmalämpöpumppua.